resposta a una carta de Ministeri d’Afers Exteriors italià

“Li asseguro, per tant, que aquest ministeri i el Consolat General de Barcelona continuaran a assistir el senyor Tanno en els pròxims mesos, ja sigui en termes de suggeriments i consultes mèdiques com en temes legals, per tot el que comprengui el desenvolupament del procés judicial; sempre, però, en el ple respecte de l’ autonomia de la magistratura local”.

Així acaba la carta que el Ministeri d’Afers Exteriors italià ha fet arribar els darrers dies a Rino Ziccardi, l’ animador de la petició a favor de Nicola Tanno, el jove italià que ha perdut un ull ferit per una bala de goma, disparada pels Mossos d’ Esquadra el passat 12 de juliol a Barcelona. Just després de l’ incident, Ziccardi es va organitzar a través de facebook, demanant al Ministeri d’ Afers Exteriors italià i al consolat italià a Barcelona d’ activar-se per tutelar el Nicola sota tots els punts de vista i garantir-li la recerca de la justícia i de la veritat. La petició va trobar l’ adhesió de 7000 persones i fou enviada el passat novembre al Ministre d’ Afers Exteriors, Franco Frattini.

Certament aquesta carta, per nosaltres que lluitem per l’ abolició de les bales de goma i per la recerca de la veritat de tots aquells casos de nois que com el Nicola han sofert danys greus per culpa dels projectils de goma, és una bona senyal. És necessària l’atenció de la societat civil i la pressió cap a les institucions, i per això l’ acció llançada pels amics italians del Nicola és un fet positiu, sobretot ara que el procés està bloquejat de fa mesos.

Aquí, a Barcelona, el 2011 haurem d’ esforçar-nos al màxim cap a la mateixa direcció, per ajudar totes les vìctimes d’ aquesta arma absurda i per buscar la justícia, que sembla bloquejada per massa silencis.

Nicola Tanno
Associació “STOP Bales de Goma”

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *