Comunicat per la vaga general del #14N

En vistes de la propera vaga general, convocada per aquest dimecres 14 de novembre, l’associació Stop Bales de Goma, que lluita per l’abolició dels projectils de goma disparats per la policia, vol expressar la seva preocupació pels incidents que hi puguin haver resultat d’enfrontaments dels Mossos d’esquadra contra la població que es manifesti.

Durant l’última vaga general dues persones van perdre l’ull a causa d’una pilota de goma, una altra va perdre parcialment la visió d’un ull, van haver d’extirpar la melsa a un home i hi va haver ferits de diversa gravetat. Aquestes es sumen a les altres víctimes de les bales de goma: en total, set persones que han perdut un ull en pocs anys, melses extirpades, testicles, problemes de vertígens, i una llarga llista de lesions. Això, sense comptar la víctima mortal que va tenir lloc l’abril passat al País Basc, a causa d’una bala de goma disparada al cap.

Instem a la policia catalana a actuar de forma per garantir el dret de manifestació de la població que decideixi fer vaga, sense sembrar el pànic i salvaguardant per sobre de tot la integritat física de cada una de les persones que es trobi al carrer.

Demanem que no s’utilitzin en cap cas armes de foc, com les pilotes de goma i els nous projectils, ja que està demostrat que no ajuden a baixar la tensió sinó tot al contrari. Les escopetes de bales de goma són armes letals, que poden causar la pèrdua d’òrgans i fins i tot la vida de les persones, per això haurien d’estar retirades de l’arsenal armamentístic de la policia.

Per trobar més informació podeu consultar a la web: www.stopbalesdegoma.org o al canal www.youtube.com/stopbalesdegoma amb el nom de l’associació.

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Comunicat per la vaga general del #14N

  1. Pingback: Sciopero Generale Europeo. Quello che è opportuno sapere sulla giornata di domani

  2. Pingback: Un altra víctima per bales de goma. Demanem la dimissió de Felip Puig. | Grup de suport als detinguts del 29S i 1M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *