Comunicat de Stop Bales de Goma pel proper judici del cas de l’Óscar Alpuente la setmana vinent

CAT

Dimecres que ve 15/03 a les 9:30, en l’Audiència Provincial de Barcelona secció 10a, se celebrarà el judici de la causa 80/2016 contra el Mosso d’Esquadra TIP 12231 (V. H. P.) pel qual se li acusa de Delicte de Lesions per imprudència en la realització de les seves funcions, fet que va provocar que el nostre company Óscar Alpuente perdés el seu ull esquerre i pel qual es reclama una pena de 3 anys de presó i una indemnització per responsabilitat civil de 180.000€ a l’asseguradora Zurich España.

No és el primer cas, ni l’últim de víctimes per violència policial, esperem que sí sigui el primer en el qual la justícia fa honor al seu nom. Recordem les sentències injustes dels casos Quintana i Benítez, així com d’altres que ni tan sols han aconseguit progressar judicialment a causa de l’arxivament dels casos, que no fa més que confirmar la total impunitat amb la qual actuen alguns cossos de “seguretat” ciutadana.

Desde Stop Bales de Goma continuarem donant veu i visibilitzant a les victimes de violencia policial.

#BalesDeGomaAJudici


CAST

El próximo miércoles 15/03 a las 9:30, en la Audiencia Provincial de Barcelona sección 10a, se celebrará el juicio de la causa 80/2016 contra el Mosso d’Esquadra TIP 12231 (V. H. P.) por el que se le acusa de Delito de Lesiones por imprudencia en la realización de sus funciones, hecho que provocó que nuestro compañero Óscar Alpuente perdiera su ojo izquierdo y por el que se reclama una pena de 3 años de cárcel y una indemnización por responsabilidad civil de 180.000€ a la aseguradora Zurich España.

No es el primer caso, ni el último de víctimas por violencia policial, esperemos que sí sea el primero en el que la justicia hace honor a su nombre. Recordamos las sentencias injustas de los casos Quintana y Benítez, así como otros tantos que ni siquiera han conseguido progresar judicialmente debido a la archivación de los casos, que no hace más que confirmar la total impunidad con la que actuan algunos cuerpos de “seguridad” ciudadana.

Desde Stop Balas de Goma continuaremos dando voz y visibilizando a las víctimas de violencia policial.

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *