ojocontuojo: el cas de Ester Quintana

Ester Quintana va perdre l’ull esquerre per l’impacte d’un projectil llançat per una escopeta dels Mossos d’Esquadra el passat 14 de novembre 2012, després de la manifestació de la vaga general al centre de Barcelona (Passeig de Gràcia, altura Carrer Casp).

Malgrat que el conseller d’Interior d’aquell temps, Felip Puig, va negar en tres ocasions que les ferides tinguessin el seu orígen en l’actuació dels agents de la policia catalana, nombroses proves i testimonis certifiquen que fou víctima d’un tret llançat des de la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes i el Passeig de Gràcia.

Ester ha presentat querella criminal contra l’agent escopeter de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra i contra el seu superior jeràrquic, el cap de la unitat de la BRIMO a la qual pertany l’escopeter.

A suport de la Ester s’ha mobilitzat tota la ciutat de Barcelona i molta gent de Catalunya i fins i tot de l’Estat Espanyol, ja que aquestes armes son també usades per part del cos de la policia nacional i en altres comunitats autonòmiques com el País Basc, a on 2 persones han perdut la vida.

Se ha creat una plataforma, Ojo con tu Ojo, per part dels amics i amigues de la Ester. Un moviment solidari que ha creat una campanya de sensibilització, accions al carrer i una recollida de fons per sostenir les despeses judicials. Ajuda’ls! Adhereix-te! Ester no esta sola!

Nosaltres de l’associació STOPbalesdegoma i totes aquestes persones que ja son moltes, demanem sempre i sempre mes fort la total abolició de bales de goma (siguin com siguin, de cautxú o foam) i la dissolució de un cos de policia tant descontrolat quant inútil com la BRIMO.

Projecte Audiovisual “Perdre un ull”

Reportatge de la BBC

BBC report